Demping

Demping
Pagina 1 van 2

Demping

 

Een goede installatie in de auto is nergens zonder dempingsmateriaal, de speakers koud tegen het metaal in de deur hangen resulteert in een blikkerig geluid en grote kans op rammels en resonanties. Dempen van de deuren waar de nieuwe speakers in gebouwd worden geeft een wereld van verschil, het dempingsmateriaal zorgt voor een warmere gecontroleerdere klank, met meer diepgang en minder kans op resonanties. Ook herrie van buiten af  zoals het rij geluid wordt aanzienlijk minder door het dempen!

 

Waarom dempen?

 

Trillingen, veroorzaakt door rijgeluiden of luidsprekers in de auto, bewegen zich voort door het plaatmateriaal van de auto. Elk plaatmateriaal heeft een resonantiefrequentie waarop het makkelijk in trilling gebracht kan worden, vergelijkbaar met een stemvork, door het ondreunen wordt dit geelimineerd.  Door dit te gebruiken in combinatie met een laag Isolator en/of Absorber ontstaat een sandwich die over een breed frequentiebereik optimale dempende en absorberende eigenschappen heeft. Strakkere en gecontroleerdere klank tot gevolg.

 

Dempings materiaal kopen?

 

Als u op zoek bent naar goed dempingsmateriaal ben u bij ons aan het goede adres. In ons overcomplete assortiment hebben wij ook verschillende soorten dempings materialenwaar u uw keuze uit kunt maken. Wij hebben uit voorraad leverbaar ontdreunings, absorptie en isolatie materiaal. Zelfs in auto's waar het onmogelijk lijkt om resonanties weg te krijgen, kan het dempingsmateriaal uitkomst bieden. En voor deskundig advies overhet dempen van uw auto kunt u ons altijd een mail sturen en/of bereiken via de telefoon.

 

Montage

 

Het goed dempen en het ontdreunen van de auto vergt wel wat kunde, en is niet altijd even makkelijk. Daarom hebben wij ook een montage locatie waar u uw gekochte speakers in kunt laten bouwen en daarbij kunt laten dempen, onder garantie en zonder risico van het beschadigen van het interieur. Ook weten wij uit ervaring hoe wij het dempen het beste toe kunnen passen. Dus ervaar bij de aankoop van uw nieuwe speakers en het dempen daarbij het gemak van de installercard